Delujoče podjetje
ID: 9188

Naprodaj uspešna družinska proizvodna dejavnost z več kot 40 letno tradicijo

40.000 EUR + zaloge
Dodaj med priljubljene Natisni oglas
  • Cena 40.000 EUR + zaloge
  • Dejavnost Proizvodnja
  • Lokacija Slovenija
  • Ustanovljeno 1974
  • Zaposleni 1 zaposlen
  • Prihodki 106.000 EUR
  • Denarni tok 35.000 EUR
  • Nepremičnina Ni predmet prodaje
  • Oprema Ni vključena v ceno
  • Zaloge Vključene v ceno

Naprodaj je uspešna, utečena, družinska proizvodna dejavnost z več kot 40 letno tradicijo (posluje od leta 1974), s kupci tako v Sloveniji kot v tujini. Podjetje pretežni del prihodkov ustvarja s proizvodnjo in prodajo kruhoreznic pod lastno blagovno znamko, del prihodkov pa predstavljata servis in prodaja nadomestnih delov. Večina končnih izdelkov se prodaja v tujino.

Končni izdelki se tržijo preko dolgoletnih partnerjev (trgovci, zastopniki), udeležbe na sejmih, preko razstavnega salona in preko lastne spletne strani, ki je optimizirana na najpomembnejše ključne besede, na spletni strani so vsi izdelki tudi podrobno predstavljeni.

Za opravljanje dejavnosti se uporablja delavnica v velikosti 150 m2, ki v prodajo ni vljučena. Del proizvodnje poteka v podjetju, drugi del s pomočjo podizvajalcev. Proizvodni del dejavnosti in skladiščenje je možno preseliti na katerokoli lokacijo.

V trenutnem obsegu poslovanja se delo izvaja enoizmensko, posel pa ima potencial za dodatno rast ob nespremenjenih fiksnih stroških. Obstoječi lastnik je v prehodnem obdobju pripravljen znanje in izkušnje prenesti na novega lastnika. Glede na to, da gre za dolgoletno družinsko dejavnost, je sedanjemu lastniku v interesu, da posel preda nekomu, ki bo zgodbo uspešno razvijal tudi v bodoče.

Navedeni denarni tok že vključuje strošek delavca v proizvodnji. Ob trenutnem obsegu poslovanja in dodani vrednosti, ki jo posel ustvarja, se investicija v odkup posla tako povrne v 2 letih, v primeru aktivne vpletenosti lastnika v proizvodni del pa se investicija lahko povrne tudi prej kot v 2 letih.

Ključne prednosti: dolgoletna tradicija, priznana blagovna znamka, konstantno poslovanje, zagotovljen in vpeljan posel, razpršenost kupcev, specializiran know-how.

Izhodiščna cena za prevzem posla znaša 110.000 EUR. Cena vključuje zaloge končnih izdelkov in sestavnh delov, v vrednosti 50.000 EUR.

*Denarni tok, ki ga navajamo, vključuje denarni tok iz poslovanja, strošek plače lastnika in ostale diskrecijske stroške. Bolj podrobno o metodologiji vrednotenja si lahko preberete tukaj.


Podrobnejši podatki o podjetju in poslovanju bodo na voljo po podpisu sporazuma o varovanju zaupnih podatkov. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca in poslali vam bomo navodila za pridobitev podrobnejših informacij.

Za dodatna pojasnila glede prodaje podjetja vam je na voljo,
Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij,
tomo@borzaposla.si  |  051 868 868