Delujoče podjetje
ID: 9188

Naprodaj uspešna družinska proizvodna dejavnost z dolgoletno tradicijo

Dodaj med priljubljene Natisni oglas
  • Cena 75.000 EUR
  • Dejavnost Proizvodnja
  • Lokacija Slovenija
  • Ustanovljeno 1974
  • Zaposleni 1 zaposlen
  • Prihodki 106.000 EUR
  • Denarni tok 35.000 EUR
  • Nepremičnina Ni predmet prodaje
  • Oprema Ni vključena v ceno
  • Zaloge Niso vključene v ceno

Znižana cena (prej 99.700 EUR)! Za znižanje cene se je lastnik odločil zaradi širitve osnovne dejavnosti in z njo povezane potrebe po dodatnih prostorih. Zaradi prostorske stiske v delavnici je želja lastnika, da se dejavnost proizvodnje prevzame najkasneje tekom jeseni 2018, pogovori in sestanki z resnimi kupci pa se bodo pričeli v naslednjih dveh tednih zato vas prosim, da svojo namero o prevzemu sporočite najkasneje do konca meseca maja.


Naprodaj je uspešna, utečena, družinska proizvodna dejavnost z več kot 40 letno tradicijo, s kupci tako v Sloveniji kot v tujini. Podjetje pretežni del prihodkov ustvarja s proizvodnjo in prodajo specializiranih mehanskih naprav pod lastno blagovno znamko, del prihodkov pa predstavljata servis in prodaja nadomestnih delov. Podjetje je poznano kot edini proizvajalec tovrstnih naprav v Sloveniji, povpraševanje po končnih izdelkih je zato v veliki meri konstantno in zagotovljeno. Večina končnih izdelkov se prodaja v tujino.

Končni izdelki se tržijo preko dolgoletnih partnerjev (trgovci, zastopniki), udeležbe na sejmih, preko razstavnega salona in preko lastne spletne strani, ki je optimizirana na najpomembnejše ključne besede, na spletni strani so vsi izdelki tudi podrobno predstavljeni.

Za opravljanje dejavnosti se uporablja poslovni prostor (delavnica) v velikosti 100-150 m2. Del proizvodnje poteka v delavnici, drugi del s pomočjo podizvajalcev. Proizvodni del dejavnosti je možno preseliti na katerokoli lokacijo. V trenutnem obsegu poslovanja se delo izvaja enoizmensko, posel pa ima potencial za dodatno rast ob nespremenjenih fiksnih stroških. Obstoječi lastnik je v prehodnem obdobju pripravljen znanje in izkušnje prenesti na novega lastnika. Glede na to, da gre za dolgoletno družinsko dejavnost, je sedanjemu lastniku v interesu, da posel preda nekomu, ki bo zgodbo uspešno razvijal tudi v bodoče.

Navedeni denarni tok vključuje tudi strošek delavca v proizvodnji. Ob trenutnem obsegu poslovanja in dodani vrednosti, ki jo posel ustvarja, se investicija v odkup posla tako povrne prej kot v 3 letih, v primeru aktivne vpletenosti lastnika v proizvodni del pa se investicija lahko povrne že v 2 letih.

Ključne prednosti: dolgoletna tradicija, priznana blagovna znamka, konstantno poslovanje, zagotovljen in vpeljan posel, razpršenost kupcev, specializiran know-how.


Podrobnejši podatki o podjetju in poslovanju so na voljo po podpisu sporazuma o varovanju zaupnih podatkov. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca in poslali vam bomo navodila za pridobitev podrobnejših informacij.

Za dodatna pojasnila glede prodaje podjetja vam je na voljo,
Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij,
tomo@borzaposla.si  |  051 868 868

 

Kontakt s prodajalcem