Delujoče podjetje
ID: 11836

Utečena in delujoča gostilna, z rednimi gosti, le 15 minut iz Ljubljane

Dodaj med priljubljene Natisni oglas
  • Cena 120.000 EUR
  • Dejavnost Gostinstvo & Turizem
  • Lokacija Slovenija/ Osrednja Slovenija
  • Ustanovljeno 2015
  • Zaposleni Lastnik + honorarni sodelavci
  • Prihodki 141.000 EUR (x2 v 2019)
  • Denarni tok 31.000 EUR
  • Nepremičnina V najemu
  • Oprema Vključena v ceno
  • Zaloge Vključene v ceno

Predstavljamo vam priložnost za prevzem utečene in delujoče gostilne, ki se nahaja v idiličnem okolju na obrobju Ljubljane, le 15 minut vožnje iz našega glavnega mesta. Gostinski posel se opravlja v okviru zasebnega podjetja, ki je organizirano kot družba z omejeno odgovornostjo in posluje od leta 2015. Posel je naprodaj samostojno, z odkupom sredstev in prenosom dogovorov, ali z odkupom 100% lastniškega deleža v družbi organizirani kot d.o.o., odvisno od prejetih ponudb.

Tipični dnevni obiskovalci so posamezniki in družine, ki gostinski lokal obiskujejo zaradi prijetnega druženja ob hrani in pijači. Pogosto gostijo tudi večje družbe ob priložnostih kot so poroke, birme, obletnice, rojstni dnevi ipd. Gostilna je v začetku leta 2019 pridobila tudi večjega kupca, lokalno podjetje, za katerega redno pripravljajo dnevne malice za vse zaposlene v omenjenem podjetju, kar je tudi glavni razlog za velik porast prometa v letu 2019 – na letni ravni je za 2019 planiran promet med 250.000 EUR in 300.000 EUR.

Podjetje se poslužuje trženja preko spletne strani in družbenih medijev, veliko gostov pa prinese tudi dober glas in reklama od ust do ust.

Lastnik je aktivno vpleten v poslovanje na dnevni ravni v obsegu polnega delovnika, nabavlja material za gostilno in opravlja delo za šankom. Poleg lastnika v gostilni delajo 2 kuharja, 2 natakarja in 2 pomočnici.

Gostilna obratuje v najetem prostoru, izredno ugodna najemnina se lahko prenese na novega lastnika.

Delovnik gostilne je od 9h do 14h med tednom, od 9h do 20h ob sobotah in od 9h do 17h ob nedeljah. S podaljšanjem delovnega časa je možno promet še dodatno povečati.

Razlog za prodajo je bližajoča upokojitev in zdravstveno stanje lastnika, ki je aktivno vpet v poslovanje.

Cena za prevzem posla znaša 120.000 EUR. Cena vključuje investicije v lokal v vrednosti 100.000 EUR in zaloge v vrednosti 10.000 EUR. Prostor je v najemu.

*Denarni tok = denarni tok iz poslovanja povečan za stroške, ki v naravi predstavljajo izplačila lastniku. Bolj podrobno o metodologiji izračuna denarnega toka in vrednotenja si lahko preberete tukaj.


Podrobnejši podatki o podjetju in poslovanju so na voljo po podpisu sporazuma o varovanju zaupnih podatkov. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca in poslali vam bomo navodila za pridobitev podrobnejših informacij.

Za dodatna pojasnila glede prodaje podjetja vam je na voljo,
Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij,
tomo@borzaposla.si  |  051 868 868

Kontakt s prodajalcem