Pri Borzi posla redno prirejamo dogodke na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih, z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavamo različne vidike prenosa lastništva v podjetju, tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 2.6.2022, od 9:00 do 11:30 pridružite na BREZPLAČNEM spletnem srečanju s strokovnjaki, govorili bomo o vedno aktualni temi “Davčni in pravni vidiki prenosa lastništva v podjetju”.

Pogledali si bomo, kakšne so osnovne oblike in strukture prenosa lastništva v podjetju, kako na prenos lastništva vplivajo različni pravni in davčni vidiki, tako za prenosnika, kot tudi v očeh prevzemnika. Prav tako se bomo seznanili z osnovnimi oblikami statusnih preoblikovanj (delitve, združitve), saj nam lahko pomagajo pri doseganju končnih ciljev, ki smo si jih glede prenosa lastništva zadali.

Srečanje bo moderiral in vodil Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, kot predavatelja pa se bosta srečanju pridružila tudi odvetnik Gregor Verbajs in davčna svetovalka mag. Barbara Guzina.

Na predavanju bomo izvedeli:

  • Kdo vse je lahko prevzemnik mojega podjetja?
  • Katere so osnovne oblike in strukture prenosa lastništva?
  • Kakšne so zakonske in pogodbene omejitve pri prenosu lastništva?
  • Kako se prevzemnik lahko zavaruje pred morebitnimi tveganji?
  • Kako izgleda pravni skrbni pregled podjetja in poslovanja?
  • Katere pravne dokumente potrebujemo pri prenosu lastništva?
  • Kako nam statusna preoblikovanja lahko pomagajo pri prenosu lastništva?
  • Kako izgleda davčni skrbni pregled podjetja in poslovanja?
  • Kakšne so davčne posledice za odsvojitelja?
  • Kaj bi o davkih moral vedeti prevzemnik?

 

Predavatelji

Tomo Senekovič je idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Gregor Verbajs je odvetnik, ki podjetnikom, gospodarskim družbam in posameznikom pomaga pri reševanju njihovih pravnih težav. Obširne izkušnje na pravnem področju je pridobil z delom v notarski pisarni, na sodišču in kot samostojni odvetnik. Podjetniške izkušnje si je pridobil tudi kot družbenik v mednarodnem podjetju. Je aktivni predavatelj o področjih, povezanih s civilnim in gospodarskim pravom. Kot gostujoči predavatelj je imel več predavanj na različnih fakultetah in še vedno redno predava ter pripravlja različne praktične delavnice. Napisal je številne strokovne članke, ki so bili objavljeni v pravnih revijah.

Barbara Guzina je samostojna davčna svetovalka v družbi Guzina Kavšek svetovanje d.o.o.. Izkušnje si je pridobila, kot direktorica oddelka za davčno in pravno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

 

Kdaj in kje?

Četrtek, 2.6.2022, od 9h do 11:30, dogodek bo potekal online, preko aplikacije Zoom.

 

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna, svoje mesto na dogodku si zagotovite le s prijavo, ki je obvezna.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijava

Na spletno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Dan pred dogodkom in tik pred pričetkom dogodka, bomo prijavljenim na email poslali opomnik in povezavo do spletnega srečanja.

 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku vam je na voljo Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in vodja projekta, kontaktirate ga lahko preko e-poštnega naslova tomo@borzaposla.si.