Pri Borzi posla, v sodelovanju s Podjetniško-trgovsko zbornico, v letu 2021 prirejamo serijo spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

 

Vabljeni, da se nam, 30.11.2021 ob 15h, (PRESTAVLJENO NA POMLADANSKI TERMIN) pridružite na spletnem srečanju s strokovnjaki na temo “Davčni vidiki prodaji podjetja”.

Pogledali si bomo, kakšne so davčne posledice za samo družbo, ki dobi novega lastnika oziroma za družbenika, ki je fizična oseba in je obdavčen z dohodnino. Prav tako se bomo seznanili tudi z osnovnimi oblikami statusnih preoblikovanj (delitve, združitve), saj nam lahko pomagajo pri doseganju končnih ciljev, ki smo si jih glede prenosa lastništva zadali.

Srečanje bo moderiral Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, predavala pa bo davčna svetovalka mag. Barbara Guzina, predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

 

Moderator in predavatelj dogodkja

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Mag. Barbara Guzina je samostojna davčna svetovalka v družbi Guzina Kavšek svetovanje d.o.o.. Izkušnje si je pridobila kot direktorica oddelka za davčno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

 

Kdaj in kje?

Torek, 30.11.2021 ob 15h, (PRESTAVLJENO NA POMLADANSKI TERMIN), dogodek bo potekal online, preko aplikacije Zoom.

 

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna, svoje mesto na dogodku si zagotovite le s prijavo, ki je obvezna.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijava

Na spletno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Dan pred dogodkom in tik pred pričetkom dogodka, bomo prijavljenim na email poslali opomnik in povezavo do spletnega srečanja.

 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku vam je na voljo Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in vodja projekta, kontaktirate ga lahko preko e-poštnega naslova tomo@borzaposla.si.