Pri Borzi posla, v sodelovanju s Podjetniško-trgovsko zbornico, v letu 2021 prirejamo serijo spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

 

Vabljeni, da se nam v torek, 9.11.2021, ob 15h, pridružite na spletnem srečanju s strokovnjaki na temo “Pravni vidiki prodaje podjetja”. Pregledali bomo različne možne oblike prodaje podjetja, zakonske in pogodbene omejitve pri prodaji, kako poteka pravni del skrbnega pregleda in nekatere najbolj tipične pravne dokumente, ki so običajno vključeni pri prodaji podjetja.

Srečanje bo moderiral Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, predaval pa bo pravnik Slavko Štepec, ki se že vrsto let ukvarja s pravnim svetovanjem pri prodaji in nakupih podjetij. Skozi slikovito predstavitev in izmenjavo dobrih praks ter izkušenj na trgu, vam bosta predstavila:

  • kateri so osnovni načini in strukture prodaje podjetja;
  • zakonske in pogodbene omejitve pri prodaji podjetja;
  • strukturo in potek pravnega skrbnega pregleda podjetja;
  • predpogodbene dokumente pri prodaji podjetja;
  • pogodbo o prodaji poslovnega deleža v družbi z omejeno odgovornostjo;

 

Moderator in predavatelj dogodkja

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Slavko Štepec, dipl.pravnik, se že vrsto let ukvarja s pravnim svetovanjem pri prodaji in nakupih podjetij, skupnih vlaganjih ter korporacijskim in gospodarskim pravom. V svoji dosedanji praksi je svetoval številnim strankam pri prodaji in nakupu podjetij doma in v tujini. V okviru dejavnosti svojega podjetja zagotavlja celovito pravno svetovanje na vseh področjih dela podjetnikov oz. gospodarskih družb, to je pri upravljanje gospodarskih družb, urejanju razmerij med družbeniki, statusnih preoblikovanjih, sklepanju gospodarskih pogodb, in podobno.

 

Kdaj in kje?

Torek 9.11.2021, od 15:00 do 16:00, dogodek bo potekal online, preko aplikacije Zoom.

 

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna, svoje mesto na dogodku si zagotovite le s prijavo, ki je obvezna.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijava

Na spletno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Dan pred dogodkom in tik pred pričetkom dogodka, bomo prijavljenim na email poslali opomnik in povezavo do spletnega srečanja.

 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku vam je na voljo Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in vodja projekta, kontaktirate ga lahko preko e-poštnega naslova tomo@borzaposla.si.