Pri Borzi posla, v sodelovanju s Podjetniško-trgovsko zbornico, v letu 2021 prirejamo serijo spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

Vabljeni, da se nam 3. junija 2021 ob 15h pridružite na spletnem srečanju z naslovom “Rast poslovanja s prevzemom delujočega podjetja″. V okviru tokratnega srečanja bomo podrobneje pogledali ključne prednosti in tveganja prevzema že obstoječega podjetja. Prevzem delujočega podjetja namreč predstavlja pogosto spregledano alternativo organski rasti poslovanja, prevzem delujočega podjetja pa je hkrati lahko tudi lepa priložnost za vstop v podjetništvo. Na prihajajočem srečanju se bomo tematiki prevzema delujočega podjetja posvetili tako z vidika obstoječega podjetnika, ki na ta način lahko vstopi na nov trg in razširi obstoječe poslovanje, kot tudi z vidika posameznika, ki lahko takšen prevzem izkoristi za hitrejši, lažji in manj tvegan vstop na svojo podjetniško pot.

Srečanje bo vodil Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla, na srečanju pa boste izvedeli odgovore na vprašanja, kot so:
– Zakaj je prevzem delujočega podjetja lahko hitrejši, lažji in manj tvegan način vstopa na nov trg?
– Kje se pri prevzemu podjetja skrivajo pasti in nevarnosti?
– Kako se pogajati s prevzemno tarčo/prodajalcem?
– Kako pripraviti ponudbo za prevzem?
– Kje se ponavadi skrivajo priložnosti za rast in razvoj poslovanja?
– Kakšna je optimalna struktura prevzema?
– Kaj je razlika med prodajo poslovnega deleža in prodajo sredstev?
– Kakšni načini financiranja so na voljo pri prevzemu zasebnega podjetja?
– Katere strokovnjake boste potrebovali za pomoč pri prevzemu?
– Na kaj vse morate biti pozorni pri skrbnem pregledu poslovanja podjetja, ki ga prevzemate?
– Kako se kot kupec zavarujete pred morebitnimi skritimi obveznostmi?

 

Predavatelj

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

 

Kdaj in kje?

Četrtek 3.6.2021, od 15:00 do 16:00, dogodek bo potekal online, preko aplikacije Zoom.

 

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna, svoje mesto na dogodku si zagotovite le s prijavo, ki je obvezna.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijava

Na spletno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Dan pred dogodkom in tik pred pričetkom dogodka, bomo prijavljenim na epoštni naslov poslali opomnik in povezavo do spletnega srečanja.

 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku vam je na voljo Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in vodja projekta, kontaktirate ga lahko preko e-poštnega naslova tomo@borzaposla.si.