Pri Borzi posla, v sodelovanju s Podjetniško-trgovsko zbornico, v letu 2021 prirejamo serijo spletnih srečanj na temo prenosa lastništva v podjetju, v okviru katerih bomo z zanimivimi gosti in strokovnjaki s finančnega, pravnega in davčnega področja, obravnavali različne vidike prenosa lastništva v podjetju. Prenos lastništva bo obravnavan tako z vidika družinskega nasledstva, kot tudi z vidika prodaje podjetja na trgu ali notranjega odkupa s strani zaposlenih oziroma vodstva.

Vabljeni, da se nam 4. marca 2021 pridružite na spletnem srečanju na temo “Družinsko nasledstvo ali prodaja podjetja”. Pregledali bomo kateri so tisti ključni dejavniki, ki omogočajo uspešen prenos lastništva podjetja na novo generacijo, bodisi v okviru družinskega nasledstva oziroma, ko v družini naslednika ni, preko prodaje podjetja na trgu.

Srečanje bosta vodila Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in ustanovitelj Borze posla in Uroš Kavs, strokovnjak za družinske prenose pri inštitutu Most. Skozi medsebojni dialog in izmenjavo dobrih praks ter izkušenj na trgu, bosta predstavila odgovore na vprašanja, kot so:

– Kako ugotoviti, ali so družinski člani motivirani za prevzem družinskega podjetja?
– Kdo vse so lahko zunanji kupci zasebnih podjetij in kje jih najdemo?
– Katere so ključne lastnosti, ki jih morajo imeti uspešni prevzemniki?
– Katere so najbolj tipične strukture prenosa lastništva?
– Kako zagotoviti učinkovit prenos odgovornosti na prevzemnike?
– Kdaj se je potrebno začeti pripravljati na izstop iz podjetja?

 

Predavatelja

Tomo Senekovič, idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Uroš Kavs prihaja iz družinskega podjetja, v katerem je bila zaposlena celotna družina. Po duši je sociolog, po zanimanju podjetnik in skupek vseh želja in okoliščin ga je pripeljal do odločitve, da družinski posel prepusti bratu, sam pa prične s svetovalno dejavnostjo. V ta namen je ustanovil Inštitut M.O.S.T., kar je simbol uspešnega prehoda dejavnosti in odgovornosti iz staršev na potomce. Izvaja družinsko – poslovno – premoženjsko mediacijo z namenom doseči pošten družinski dogovor, ali pa dogovor med prijatelji v večosebnih družbah s ciljem ohraniti pristne medsebojne odnose in podjetju zagotoviti uspešnost na dolgi rok.

 

Kdaj in kje?

Četrtek 4.3.2021, od 15:00 do 16:00, dogodek bo potekal online, preko aplikacije Zoom.

 

Kotizacija

Udeležba na dogodku je brezplačna, svoje mesto na dogodku si zagotovite le s prijavo, ki je obvezna.

Dogodek je financiran s strani SPIRIT Slovenija, javne agencije ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Prijava

Na spletno srečanje se lahko prijavite TUKAJ.

Dan pred dogodkom in tik pred pričetkom dogodka, bomo prijavljenim na email poslali opomnik in povezavo do spletnega srečanja.

 

Kontakt in podrobnejše informacije

Za podrobnejše informacije o dogodku vam je na voljo Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij in vodja projekta, kontaktirate ga lahko preko e-poštnega naslova tomo@borzaposla.si.