Prodaja podjetja je kompleksna transakacija, ki se v marsičem razlikuje od klasičnih prodajnih postopkov. Nestrokovno vodena prodaja podjetja pa je pogosto ne le neuspešna, temveč lahko celo ogrozi obstoječe poslovanje!

Na Borzi posla smo ponudbo revizorjev in svetovalcev s področja združitev in prevzemov prilagodili transakcijam z manjšimi, zasebnimi podjetji, možnost tržne prodaje podjetja pa tako približali tudi manjšim podjetnikom in obrtnikom.

Zavedamo se, da je že sama informacija o tem, da je podjetje naprodaj, lahko občutljive narave. Postopek prodaje zato vodimo diskretno, izmenjava informacij s potencialnimi kupci pa poteka pod oznako zaupno, pogojeno s podpisano izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

Kako začeti?

  1. Izpolnite in potrdite spodnji obrazec – Osnovne informacije o vašem podjetju in poslovanju potrebujemo, da se bomo lahko za začetek pogovorili o tem ali je vaš posel sploh primeren za prodajo in kako pristopiti k prodaji vašega posla.
  2. Brezplačen uvodni posvet – Po prejemu izpolnjenega obrazca vas bomo poklicali, v okviru brezplačnega telefonskega posveta bomo poiskali odgovore na vprašanja: Kdo vse je lahko kupec vašega podjetja? Kakšna je najprimernejša struktura prodaje? Kako kupci gledajo na vrednost podjetja? Kakšne so davčne posledice takšne transakcije?
  3. Pregled poslovanja in ocena tržne vrednosti – Pripravili bomo celosten pregled poslovanja in oceno vrednosti za namen tržne prodaje vašega posla. Na podlagi ocene tržne vrednosti se boste lažje odločili ali je prodaja posla prava pot za vaš umik iz poslovanja. Pripravili vam bomo tudi priporočila in smernice za povišnje vrednosti vašega posla in povečanje možnosti za prodajo.
  4. Priprava prodajne dokumentacije – Zavedamo se, da je prav vsako podjetje unikatno, vsak posel ima svoje priložnosti, pa tudi izzive, ki jih mora lastnik podjetja vsakodnevno premagovati. V prodajnem prospektu bomo predstavili zgodovino, poslovanje, vašo vlogo pri poslovanju ter glavne izzive in priložnosti za bodočega lastnika.
  5. Prodaja vašega posla – Z vami smo skozi celoten postopek prodaje vašega posla, od priprave na prodajo, iskanja potencialnih kupcev, koordiniranja srečanj, usklajevanja ponudb, pogajanj, skrbnega pregleda, do zaključka transakcije.

Za prijavo na brezplačen uvodni posvet in razgovor na temo prodaje vašega posla izpolnite in pošljite spodnji obrazec, poklicali vas bomo v najkrajšem možnem času.

Prijava na brezplačen uvodni posvet za prodajo in vrednotenje podjetja:

Denarni tok za lastnika podjetja = denarni tok iz poslovanja + strošek plače lastnika + ostali diskrecijski stroški.

Za dodatne informacije in pojasnila v zvezi s prodajo ali vrednotenjem vašega podjetja nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 051 868 868 ali email naslova podpora@borzaposla.si.