Prodaja podjetja je kompleksna transakacija, ki se v marsičem razlikuje od ostalih prodajnih postopkov. Nestrokovno vodena prodaja podjetja pa je pogosto ne le neuspešna, temveč lahko celo ogrozi obstoječe poslovanje podjetja!

Na Borzi posla smo ponudbo revizorjev in svetovalcev s področja združitev in prevzemov (M&A) prilagodili transakcijam z manjšimi, zasebnimi podjetji, možnost tržne prodaje podjetja pa tako približali tudi manjšim podjetnikom in obrtnikom.

Zavedamo se, da je že sama informacija o tem, da je podjetje naprodaj, lahko občutljive narave. Postopek prodaje zato vodimo diskretno, izmenjava informacij s potencialnimi kupci pa poteka pod oznako zaupno, pogojeno s podpisano izjavo o varovanju zaupnih podatkov.

Kako začeti?

  1. Izpolnite in potrdite spodnji obrazec – Osnovne informacije o vašem podjetju in poslovanju potrebujemo, da se bomo lahko pogovorili o najbolj primernem pristopu k prodaji vašega posla, hkrati bomo pregledali tudi ali je vaš posel primeren za prodajo.
  2. Brezplačen uvodni posvet – V okviru brezplačnega uvodnega posveta bomo poiskali odgovore na vprašanja, kot so: Kdo vse je lahko kupec vašega podjetja? Kako kupec gleda na vrednost podjetja? Kakšna je najprimernejša struktura prodaje? Kakšne so davčne posledice takšne transakcije?
  3. Pregled poslovanja in ocena tržne vrednosti – Pripravili bomo celosten pregled poslovanja in neobvezujočo oceno vrednosti za namen tržne prodaje vašega posla. Na podlagi ocenjene vrednosti se boste lažje odločili ali je prodaja prava pot za vaš umik iz posla. Pripravili vam bomo tudi priporočila in smernice za povišnje vrednosti in povečanje možnosti za prodajo vašega posla.
  4. Priprava prodajne dokumentacije – Zavedamo se, da je prav vsako podjetje unikatno, vsak posel ima svoje priložnosti, pa tudi izzive, ki jih mora podjetnik premagovati na dnevni ravni. V prodajnem prospektu bomo predstavili zgodovino vašega podjetja, prikazali tekoče poslovanje, pojasnili vašo vlogo pri poslovanju ter glavne izzive in priložnosti, ki čakajo bodočega lastnika.
  5. Prodaja vašega posla – Z vami bomo skozi vse ključne korake pri prodaji vašega posla, pomagali vam bomo pri pripravi na prodajo, iskanju potencialnih kupcev, koordinaciji srečanj, usklajevanju ponudb, pogajanjih s kupci, z vami bomo tudi v zaključni fazi, torej pri skrbnem pregledu in ob zaključku transakcije.

Za prijavo na brezplačen telefonski posvet in razgovor na temo prodaje in vrednotenja vašega posla izpolnite in pošljite spodnji obrazec.

Prijava na brezplačen uvodni posvet na temo prodaje in vrednotenja podjetja:

Denarni tok za lastnika podjetja = denarni tok iz poslovanja + strošek plače lastnika + ostali diskrecijski stroški.

Za dodatne informacije in pojasnila v zvezi s prodajo ali vrednotenjem vašega podjetja nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 051 868 868 ali email naslova podpora@borzaposla.si.