Razmišljate o prodaji svojega podjetja oziroma posla?

Razmišljate o prodaji svojega podjetja pa ne veste kje in kako pričeti? Prodaja podjetja je kompleksna transakacija, drugačna od vseh drugih prodajnih postopkov, nestrokovno vodena prodaja pa je pogosto ne le neuspešna, lahko celo ogrozi obstoječe poslovanje!

Kot vaš svetovalec ali posrednik pri prodaji smo z vami skozi celoten postopek prodaje vašega podjetja – pripravimo predlog izhodiščne cene, poskrbimo za vso potrebno prodajno dokumentacijo, diskretno komuniciramo vašo namero o prodaji, kvalificiramo potencialne kupce in koordiniramo srečanja z njimi,  sodelujemo pri pogajanjih, svetujemo pri pripravi in komuniciranju ponudb, koordiniramo izvedbo skrbnega pregleda ter pomagamo oblikovati izhodišča za zaključek posla med prodajalcem in prevzemnikom.

Kakšno podjetje je primerno za prodajo?

Delujoče podjetje definiramo kot podjetje ali dejavnost, ki ima:
– zgodovino poslovanja vsaj 12 mesecev podprto z ustrezno dokumentacijo,
– denarni tok, ki omogoča zaposlitev lastnika in plemenitev investicije v posel,
– deluje brez namena ali nevarnosti prenehanja s poslovanjem v bližnji prihodnosti.

Vkolikor ena od zgornjih treh postavk ni izpolnjena, podjetje ni možno prodajati kot delujoče podjetje, lahko pa preko portala Borza posla poiščete tudi kupce za druge oblike poslovnih priložnosti, kot so popoldanske dejavnosti, poslovna sredstva, franšize, mirojoča podjetja in podobno – bolj podrobno o načinu prodaje in sodelovanja v primeru slednjih si lahko preberete tukaj.

Kaj je prvi korak pri prodaji delujočega podjetja?

Najprej se bomo pogovorili o tem, koliko bi lahko znašala tržna vrednost posla, ki ga prodajate. Vkolikor cenitve še nimate opravljene, lahko mnenje o vrednosti pripravimo tudi mi. Izpolnite in potrdite podatke v spodnjem obrazcu, po prejemu osnovnih informacij o podjetju in poslovanju vas bomo poklicali in skupaj bomo poiskali odgovore na osnovna vprašanja pri prodaji podjetja, kot so:
– Ali je vaše podjetje oziroma posel možno prodati?
– Kako oblikovati izhodiščno ceno za prodajo posla in kaj vse ta cena vključuje?
– Kakšna je optimalna struktura prodaje in kakšne so davčne posledice?
– Kdo vse so lahko kupci vašega podjetja?

===>

Denarni tok za lastnika podjetja = dobiček pred amortizacijo + strošek plače lastnika + ostali stroški zasebne narave lastnika podjetja.

Za dodatne informacije in pojasnila v zvezi s prodajo vašega podjetja nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 051 868 868 ali email naslova podpora@borzaposla.si.