Delo.si

Ločite “firbce” od resnih kupcev

Prvo pomembno tveganje za lastnika, ki podjetje prodaja, je že pravilno upravljanje informacije o dejstvu, da je podjetje naprodaj. Takšna informacija namreč lahko zelo pomembno vpliva na vse deležnike v poslu, tako zaposlene kot tudi kupce in dobavitelje ter nenazadnje tudi konkurenco… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Finance.si

Najpodjetniška ideja: Na BorzaPosla.si lahko kupite že uveljavljeno podjetje

Portal omogoča, da lastnik podjetja, obrti, franšize ali prodorne poslovne ideje objavi namero o prodaji svojega posla, hkrati pa lahko tisti, ki iščejo podjetniške priložnosti, do teh pridejo hitreje. »Bistvo našega spletnega mesta je ponuditi stik med tistim, ki prodaja, in tistim, ki bi rad kupil. Prodajajo se sicer zgolj aktivna podjetja z uspešno zgodovino – torej z utečenim poslom… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Siol.net

Spletna stran, kjer lahko kupite že utečena slovenska podjetja

“Za prodajo je lahko zanimiv vsak posel, ki ustvarja denarni tok ali poslovna sredstva, ki pomenijo potencial za ustvarjanje prihodkov,” pravijo iz podjetja Borza posla, kjer lahko kupite ali prodate že utečeno podjetje… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Delo.si

Prodaja podjetja kot transakcija

V Sloveniji smo v obdobju, ko prihaja prvi večji val upokojitev slovenskih obrtnikov in podjetnikov, ki so se ob osamosvojitvi podali na samostojno poslovno pot. Na vprašanje, zakaj bi obrtnik, ki nima logičnega naslednika, ob upokojitvi le obrnil ključ svoje delavnice, če lahko svoje znanje, izkušnje in dobro ime prenese na novega lastnika nekoga, ki v dejavnost šele vstopa in je pripravljen odkupiti… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Cekin.si

Ste vedeli, da si službo lahko tudi kupite?

Iščete že uveljavljen lokal, ki bi ga lahko prevzeli? Ali pa bi bili radi zavarovalniški posrednik pa bi vam bilo lažje, če bi lahko prevzeli stranke posrednika, ki svoj s. p. zapira? Borza posla je spletna stran, ki nudi takšne priložnosti. Je prostor, kjer lahko prodate že uveljavljen posel ali tega najdete… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Moje Finance

Kako sta šla Aleš in Voja v šoping po nov biznis

Si predstavljate, da kar prek spleta kupite že utečen posel? Da se, tudi pri nas. Aleš in Voja sta ga kupila in zdaj že pišeta zgodbo o uspehu. Aleš Ribič in Voja Jevtič sta kljub izjemno uspešnima karierama v tujini iskala podjetniško priložnost pri nas. V spletni brskalnik sta vtipkala iskalni niz iščem posel in med zadetki se je pojavil portal BorzaPosla.si… Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Startaj.si

Na splet po računalnik, parfum ali – podjetje

Tomo Senekovič je postavil spletni portal BorzaPosla.si, ki ponuja pregled nad slovenskimi podjetji, ki so naprodaj. Uporabniki lahko na spletni strani med drugim prodajo celotno podjetje (d.o.o., skupaj z vsem premoženjem in posli), poslovno idejo (poslovni načrt), sredstva (npr. nepremičnine, zaloge, opremo), bazo strank, know – how, dobro ime in ostalo…. Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

Revija obrtnik podjetnik

Prodati ali ne?

Pri obrtnikih in podjetnikih, ki so pred upokojitvijo, pa nimajo družinskega naslednika, se prodaja zdi najbolj logična izhodna strategija. Predmet prodaje so lahko: podjetje oz. delež v podjetju, sredstva oziroma premoženje podjetja, kot so zaloge, nepremičnine, oprema,… Celoten članek: stran 1, stran 2.

 

GR8.si

Intervju z ustanoviteljem prve slovenske borze posla

V tujini je ta poslovni model že dodobra razvit in že s hitrim pregledom na stricu Googlu lahko odkrijete strani kot so BizBuySell ali BizQuest, od letos pa lahko podjetja kupujete ali prodajate na podoben način tudi pri nas na Borzaposla.si, ki predstavlja stičišče poslovnih idej in ambicioznih ljudi. Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.