Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako portal BorzaPosla.si uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.

Na portalu BorzaPosla.si si prizadevamo svojim uporabnikom vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Poznavanje, kakšne vsebine uporabnike zanimajo in kaj pri nas iščejo, nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani?
Večina spletnih strani uporablja piškotke, ker so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in nastavitvami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in funkcionalnosti, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Poleg same funkcionalnosti spletne strani tako podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost in aktualnost posameznih vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Kako spremenim nastavitve piškotkov?
V levem kotu spodaj boste našli ikonco piškotka. S klikom na to ikonco se vam odpre pasica, kjer lahko kadarkoli spremenite svoje nastavitve glede piškotkov na našem portalu BorzaPosla.si.

Pomembno! Vašo odločitev in nastavitve glede piškotkov si bo portal zavedel s pomočjo piškotka.

Zakaj priporočamo, da dovolite uporabo piškotkov?
Ker naši piškotki predvsem poskrbijo, da je vaša uporabniška izkušnja toliko bolj pozitivna in sama uporaba portala veliko bolj prijazna. Tako si na primer portal s pomočjo piškotkov zapomni vaše kriterije iskanja ali pa vam ob strani izpisuje zadnje ogledane oglase - da jih naknadno ne iščete. S pomočjo piškotkov si lahko izbrane oglase shranite med priljubljene oglase. Vse to in še več pridobite, če se strinjate z uporabo piškotkov, zato vam toplo priporočamo, da izberete zeleno kljukico in izkoristite vse prednosti portala BorzaPosla.si.si!