BORZA POSLA je z leti uspešnega delovanja na področju prodaj in prevzemov manjših, zasebnih, slovenskih podjetij postala vstopna točka za vse podjetnike, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani tiste, ki razmišljajo o prevzemu delujočega podjetja. Ponudbe dragih svetovalnih pisarn s področja investicijskega bančništva smo prilagodili transakcijam z manjšimi, zasebnimi podjetji, možnost tržne prodaje podjetja, dejavnosti ali obrti pa tako približali tudi manjšim slovenskim podjetnikom in obrtnikom. Vsako leto na ta način pomagamo pri prenosu lastništva podjetja več-deset slovenskim podjetnikom.

BORZA POSLA je tudi članica mednarodnih združenj strokovnjakov in podjetij, ki se ukvarjajo s prenosom lastništva podjetij in prodajo zasebnih podjetij – v Evropi smo člani združenja TRANSEO, v Severni Ameriki pa smo člani združenja IBBA (International Business Brokers Association), ki je tudi največje tovrstno združenje na svetu. Skozi izmenjavo mednarodnih izkušenj ves čas skrbimo tudi za ustrezno strokovno usposobljenost naših sodelavcev, saj le tako lahko zagotovimo najvišji nivo strokovnosti tudi našim naročnikom.

Vsem podjetnikom in obrtnikom, ki razmišljate o prodaji svojega podjetja, smo vedno na voljo za brezplačen uvodni posvet na temo vrednosti in prodaje vašega podjetja – na uvodni posvet se lahko prijavite TUKAJ.

Hkrati smo v sodelovanju z našimi partnerji – pravnimi, davčnimi in finančnimi strokovnjaki, pripravili paket storitev za podporo, tako pri pripravi na prodajo podjetja, kot tudi pri samem postopku prodaje podjetja. Skupaj poskrbimo, da pri prodaji vašega podjetja ne boste ostali sami. Naši strokovni sodelavci bodo z vami od prvih korakov, kot so ocena tržne vrednosti podjetja in priprava prodajnih dokumentov, kot tudi pri iskanju prevzemnikov, pogajanjih, skrbnem pregledu in pri samem zaključku transakcije.

V nadaljevanju vam predstavljamo naše partnerje in strokovne sodelavce, s katerimi uspešno sodelujemo tako pri naših projektnih aktivnostih, kot tudi pri izvedbi različnih delavnic in seminarjev s področja pravnih, davčnih in finančnih vidikov prodaje podjetja.

Naši partnerji in strokovni sodelavci

Tomo Senekovič je idejni vodja in ustanovitelj portala BorzaPosla.si. Pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.

Gregor Verbajs je odvetnik, ki podjetnikom, gospodarskim družbam in posameznikom pomaga pri reševanju njihovih pravnih težav. Obširne izkušnje na pravnem področju je pridobil z delom v notarski pisarni, na sodišču in kot samostojni odvetnik. Podjetniške izkušnje si je pridobil tudi kot družbenik v mednarodnem podjetju. Je aktivni predavatelj o področjih, povezanih s civilnim in gospodarskim pravom. Kot gostujoči predavatelj je imel več predavanj na različnih fakultetah in še vedno redno predava ter pripravlja različne praktične delavnice. Napisal je številne strokovne članke, ki so bili objavljeni v pravnih revijah.

Barbara Guzina je samostojna davčna svetovalka v družbi Guzina Kavšek svetovanje d.o.o.. Izkušnje si je pridobila, kot direktorica oddelka za davčno in pravno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU, na Portugalskem pa se je ukvarjala z davčnim planiranjem za mednarodna podjetja, ki želijo optimizirati svoje poslovanje v Evropi in drugod po svetu. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov.

Črtomir Časar je pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij in izkušeni finančnik, z večletnimi izkušnjami na področju ocenjevanja vrednosti podjetij za različne namene in podjetij različnih velikosti ter pri ocenjevanju vrednosti neopredmetenih sredstev. Sodeloval je tudi pri več pripravah načrtov prestrukturiranja podjetij. V svoji karieri si je največ izkušenj pridobil na bančnem področju, v letih 2009-2013 je deloval kot član sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, v letu 2014 pa je pridobil tudi Potrdilo za člane nadzornih svetov in upravnih odborov Združenja Nadzornikov Slovenije.

 

Razmišljate o prodaji svojega podjetja?

Kontaktirajte nas in skupaj bomo poiskali odgovore na najbolj pogosta vprašanja pri prodaji podjetja, kot so: Ali je vaše podjetje primerno za prodajo? Kdo bi lahko bil prevzemnik vašega podjetja? Kako prevzemniki gledajo na vrednost podjetja? Katere so najbolj pogoste stukture prodaje podjetja in kakšne so njihove davčne posledice?

Za prijavo na brezplačen posvet na temo prodaje in vrednosti vašega podjetja kliknite tukaj.

Za vsa vaša vprašanja v zvezi s prodajo in vrednotenjem vašega podjetja, smo vam na voljo:
–   preko telefonske številke 051 868 868,
–   preko email naslova podpora@borzaposla.si.