Delujoče podjetje
ID: 11683

Družinsko avtoprevozniško podjetje za prevoze jekla in jeklenih izdelkov z dolgoletno tradicijo

450.000 EUR
Dodaj med priljubljene Natisni oglas
  • Cena 450.000 EUR
  • Dejavnost Storitve
  • Lokacija Slovenija
  • Ustanovljeno 1993
  • Zaposleni 6 zaposlenih
  • Prihodki 1.113.000 EUR
  • Denarni tok 214.000 EUR
  • Nepremičnina Ni vključena v ceno
  • Oprema Vključena v ceno
  • Zaloge Niso predmet prodaje

Naprodaj je avtoprevozniško podjetje, ki se ukvarja s prevozi jekla in jeklenih izdelkov. Večino prihodkov podjetje ustvari s prevozi za naročnike iz jeklarske panoge, v večini gre za za proizvodna in predelovalna podjetja.

Podjetje je z leti uspešnega poslovanja vzpostavilo bazo stalnih naročnikov, redno pa na trgu pridobiva tudi nove kupce. Večina kupcev prihaja iz Slovenije (75%), manjši del kupcev prihaja tudi iz tujine (25%), kjer je priložnosi za rast in razvoj poslovanja še veliko. Prihodki se v zadnjih 3 letih redno gibljejo med 1,1 in 1,2 mio EUR, podoben trend se nadaljuje tudi v leu 2019.

Vozni park, ki je v ponudbo vključen, predstavljajo 3 vlačilci, 2 prikoličarja in 2 kombinirani vozili.

Podjetje posluje v lastnem poslovnem prostoru, ki obsega skladišče (250 m2), pisarno za administracijo (60m2), pisarno za voznike (15m2) in parkirišče (3.000m2). Poslovanje ni vezano na obstoječo lokacijo in ga je možno preseliti.

Podjetje ima 6 zaposlenih: 4 voznike, disponent in lastnik, ki je hkrati tudi direktor podjetja. Lastnik podjetja je aktivno vpleten v poslovanje na dnevni ravni v obsegu polnega delovnika, njegove tipične dnevne aktivnosti so organizacija prevozov (pomoč disponentu), pregledovanje naročil, sodelovanje s kooperanti (podizvajalci), dogovarjanje z naročniki in nadzor nad financami. Delovnik lastnika je od ponedeljka do petka, od 8h do 16h, ob vikendih in praznikih se lastnik vključi v poslovanje izjemoma.

Razlog za prodajo je pomanjkanje motivacije za nadaljevanje posla, ki ga je trenutni lastnik nasledil kot logični naslednik znotraj družine.

Lastnik je pripravljen prevzem delno financirati po dogovoru s prevzemnikom.

Cena za prevzem posla znaša 450.000 EUR. Cena vključuje vozni park, dogovore s kupci in pogodbe z zaposlenimi. Nepremičnina v ceno ni všteta. Možnost prevzema tudi z nepremičnino in njo povezanimi obveznostmi.

*Denarni tok = denarni tok iz poslovanja povečan za stroške, ki v naravi predstavljajo izplačila lastniku. Bolj podrobno o metodologiji izračuna denarnega toka in vrednotenja si lahko preberete tukaj.

Fotografija v oglasu je simbolična.


Podrobnejši podatki o podjetju in poslovanju so na voljo po podpisu sporazuma o varovanju zaupnih podatkov. Pošljite nam povpraševanje preko kontaktnega obrazca in poslali vam bomo navodila za pridobitev podrobnejših informacij.

Za dodatna pojasnila glede prodaje podjetja vam je na voljo,
Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij,
tomo@borzaposla.si  |  051 868 868

Kontakt s prodajalcem