+386 51 868 868  |  podpora@borzaposla.si
Delujoče podjetje
ID: 11836

Utečen gostinsko-turistični posel, na idilični lokaciji, le 15 minut iz Ljubljane

Natisni oglas
 • Cena 65.000 EUR + zaloge
 • Dejavnost Gostinstvo, Turizem
 • Lokacija Slovenija/ Osrednja Slovenija
 • Ustanovljeno 2015
 • Zaposleni Lastnik + honorarni sodelavci
 • Razlog za prodajo Zdravje
 • Prihodki 200.000 EUR
 • Denarni tok 37.000 EUR
 • Nepremičnina V najemu
 • Oprema, inventar Vključeno v ceno
 • Zaloge Cca 10.000 EUR
 • Uvajanje in podpora Prodajalec nudi uvajanje in podporo

Predstavljamo vam priložnost za prevzem utečenega gostinsko-turističnega posla, ki se nahaja v idiličnem okolju na obrobju Ljubljane, le 15 minut vožnje iz našega glavnega mesta. Gostinski posel se opravlja v okviru zasebnega podjetja, ki je organizirano kot družba z omejeno odgovornostjo in posluje od leta 2015. Posel je naprodaj samostojno, z odkupom sredstev in prenosom dogovorov, ali z odkupom 100% lastniškega deleža v družbi organizirani kot d.o.o., odvisno od prejetih ponudb.

Tipični dnevni obiskovalci so posamezniki in družine, ki gostinski lokal obiskujejo zaradi prijetnega druženja ob hrani in pijači. Pogosto gostijo tudi večje družbe ob priložnostih kot so poroke, birme, obletnice, rojstni dnevi ipd. Gostilna je v začetku leta 2019 pridobila tudi večjega kupca, lokalno podjetje, za katerega redno pripravljajo dnevne malice za vse zaposlene, kar je tudi glavni razlog za velik porast prometa v letu 2019 – na letni ravni je za 2019 planiran promet med 250.000 EUR in 300.000 EUR.

Podjetje se poslužuje trženja preko spletne strani in družbenih medijev, veliko gostov pa prinese tudi dober glas in reklama od ust do ust.

Lastnik je aktivno vpleten v poslovanje na dnevni ravni v obsegu polnega delovnika, nabavlja material za gostilno in opravlja delo za šankom. Poleg lastnika v gostilni delajo 2 kuharja, 2 natakarja in 2 pomočnici.

Gostilna obratuje v najetem objektu. V notranjih prostorih (cca 300m2) lahko gostišče sprejme skupaj 130 gostov in sicer 65 v večji sobi, 45 v lovski sobi in v začetnem delu nekaj več kot 20. Zunaj gostišče lahko sprejme več kot 500 gostov, zato je zunanji prostor (1.000m2) primeren tudi za različne prireditve na prostem (poroke, obletnice, piknike,…). Objekt ima tudi 5 sob z 9 ležišči in občasno gosti tudi turiste, ki v objektu prenočijo. Ugodna najemnina za celoten objekt se lahko prenese na novega lastnika.

Delovnik gostilne je od 9h do 14h med tednom, od 9h do 20h ob sobotah in od 9h do 17h ob nedeljah. S podaljšanjem delovnega časa je možno promet še dodatno povečati.

Razlog za prodajo je bližajoča upokojitev in zdravstveno stanje lastnika, ki je aktivno vpet v poslovanje.

Prevzem posla je lepa priložnost za posameznika, ekipo ali družino, ki bi želela nadaljevati gostinsko-turistično zgodbo v objemu neokrnjene narave.

Cena za prevzem posla znaša 65.000 EUR. Cena vključuje investicije v lokal in opremo. Cena ne vključuje vrednosti zalog. Nepremičnina je v najemu.

*Denarni tok = denarni tok iz poslovanja povečan za stroške, ki v naravi predstavljajo izplačila lastniku. Bolj podrobno o metodologiji izračuna denarnega toka in vrednotenja si lahko preberete tukaj.


Za pridobitev podrobnejših podatkov o podjetju in poslovanju nam pošljite povpraševanje preko kontaktnega obrazca. Po podpisu izjave o varovanju zaupnih podatkov boste prejeli predstavitveni dokument in intervju z lastnikom ter podrobna navodila glede prevzemnega postopka. Upoštevajte, da je kot strogo zaupna obravnavana že sama informacija o dejstvu, da je posel naprodaj, zato vas prosimo, da zaposlenih v podjetju ali predstavnikov podjetja ne skušate kontaktirati direktno! 

Za dodatna pojasnila vam je na voljo,
Tomo Senekovič, svetovalec pri prodaji podjetij,
tomo@borzaposla.si  |  051 868 868